2012. szeptember 20.

Kereskedelmi adatok frissítése

Az Imperial Tobacco Group PLC (Imperial Tobacco) megerősíti, hogy a Csoport általános pénzügyi pozíciója és működési teljesítménye a 2012. szeptember 30-ig tartó pézügyi évben az Igazgató Tanács elvárásainak megfelelően alakul.

Stratégiai kucs márkáink jelentős nyereséget mutatnak és növeltük jövedelmezőségünket a minőségi növekedés ösztönzőire koncentrálva teljes dohány portfóliónkban.

A nettó dohány bevételek* várhatóan kb. négy százalékkal emelkednek köszönhetően kelet-európai, afrikai és közel-keleti, valamint ázsiai – Csendes óceáni térségeink jó teljesítményei révén.

A szálankénti egyenérték szerinti volumen várhatóan  három százalékkal csökken**, jórészt  az ukrán (cigaretta) és lengyel (finom vágott dohány) piac tartós gyengélkedése, illetve a Szíria ellen bevezetett nemzetközi kereskedelmi szankciók következtében.

Davidoff, Gauloises Blondes, West  és JPS stratégiai kulcs márkáink kiemelkedő fejlődését várhatóan e márkák további mennyiségi és profit növekedése is tükrözi – ez a jövőben is növekvő arányt képez eladásainkban.

Az Imperial Tobacco várhatóan 2012. október 30-án, kedden teszi közzé a 2012. szeptember 30-án záruló év eredményeit.

* konstans devizában
** A 2012-es félévi jelentésben közölt 2011. évi 346 md. viszonylatában