2010. szeptember 27.

Az Imperial Tobacco és az Európai Unió együttműködési megállapodást írnak alá a dohánytermékek feketepiacával szembeni, közös küzdelemről

Az Imperial Tobacco örömmel jelenti be, hogy ma együttműködési megállapodást írt alá az Európai Bizottsággal és az Európai Unió tagországaival a dohánytermékek feketepiacával szembeni, közös küzdelemről.
 
A megállapodás értelmében az Imperial Tobacco együttműködik az Európai Bizottsággal és a tagállamok rendészeti szerveivel annak érdekében, hogy megfékezzék a dohányáruk csempészését és a hamisítását. A megállapodás rendelkezései nyomán tovább erősödik majd az együttműködés egy sor területen, valamint az Imperial Tobacco vállalta, hogy az elkövetkező 20 év során 300 millió USD-t (207 millió eurót*) fizet ki a feketepiac felszámolását célzó tevékenység támogatására.

Alison Cooper asszony, az Imperial Tobacco Csoport vezérigazgatója az aláírást követően elmondta:

„Az Imperial Tobacco kezdeményezte a megállapodás elkészítését, hogy tovább erősítse a dohánytermékek feketekereskedelmének felszámolására irányuló, közös erőfeszítéseket.

A feketekereskedelem csak az érintett bűnözők számára hajt hasznot, miközben a kormányzatokat, a fogyasztókat, a kiskereskedelmet és a jogszerűen működő dohányipart negatívan érinti.
 
A megállapodás még nagyobb súlyt fektet az Európai Unióban zajló feketekereskedelemmel szembeni kezdeményezésekre és világszerte aláhúzza elkötelezettségünket a hatóságokkal kialakított, partneri viszony iránt, melynek célja a dohányáruk csempészetével és hamísításával szembeni harc.”

Az Imperial Tobacco szigorú ellenőrzési intézkedéseket alkalmaz globális üzlethálózatában. A Cégcsoport külön szakértői csapatot állított fel, amely a kormányokkal, a vámhatóságokkal és a jövedéki hatóságokkal nemzetközi szinten működik együtt a globális színtéren, a feketepiaci dohánytermékek gyártásának és ellátási hálózatának felszámolása érdekében.

A szerkesztőségek figyelmébe:
Az Imperial Tobacco Csoport egy vezető, nemzetközi dohányipar vállalat, amely cigaretták, dohányok, szivarok, cigarettapapírok és hüvelyek jelentős körét gyártja, kínálja fel eladásra, szállítja és értékesíti.

* A 2010. január 12-én érvényes átváltási árfolyam alapján, amely napon a Bizottság és az Imperial Tobacco tárgyalásokat kezdeményeztek az együttműködési megállapodásról.