2010. szeptember 22.

Kereskedelmi tájékoztató

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. (Imperial Tobacco) ezúton erősíti meg, hogy a Cégcsoport teljesítménye és pénzügyi helyzete - a 2010. szeptember 30-val befejeződő pénzügyi év vonatkozásában -, az előrejelzéseknek megfelelően, egybeesik az Igazgatóság elvárásaival.

A dohánytermékekből befolyt nettó bevételeink 3 százalékkal növekedtek az év folyamán.

A Davidoff és a West mennyiségi növekedésével, valamint a Gauloises Blond második félévi, javuló teljesítményével stratégiai cigaretta márkáink jó eredményeket mutattak fel. Az értékesített cigaretta mennyiségek összhangban vannak az idén július 22-én közzé tett, ún. Közbülső Vezetői Nyilatkozatban részletezettek szerinti 9 hónap trendjeivel. Továbbra is erőteljes a fogyasztási dohányok értékesítése, ennek növekedési üteme 6 százalék körüli lesz. Ez -, várakozásunk szerint -, az ún. fehér szál ekvivalens (white stick equivalent*) 3 százalékot elérő volumencsökkenésének a következménye

Az első félévben folytatódott a működő tőke prognózisunk szerinti alakulása, így arra számítunk, hogy a teljes évre vonatkozó készpénz konverzió a 90 és 100 százalék közötti tartományban lesz.

Az Imperial Tobacco a 2010. szeptember 30-án lezáruló pénzügyi évének eredményeit 2010. november 2-án hozza nyilvánosságra.

*Az ún. fehér szál ekvivalens (White stick equivalent) mennyiségek meghatározása: cigaretta mennyiségek plusz tonnában számított fogyasztási dohány mennyiségek, amit cigaretta volumenre számítunk át.


A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.