2009


2009. november 10.

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. Közleménye a vezérigazgatói utódlás folyamatáról


Az Imperial Tobacco Csoport Rt. a mai napon jelenti be, hogy Gareth Davis úr, a Csoport vezérigazgatója 2010. május 12-én nyugállományba vonul. 

Az Igazgatóság örömmel hozza nyilvánosságra azt, hogy a vezérigazgatói pozícióban Davis úr utóda 2010. május 13-i hatállyal, az Imperial Tobacco Csoport jelenlegi Chief Operating Officer-e, Alison Cooper asszony lesz. Gareth és Alison a továbbiakban is szorosan együttműködnek annak érdekében, hogy biztosítsák az elkövetkező hat hónap folyamán a zökkenőmentes átadás-átvételt.

Az Imperial Tobacco-nál eltöltött, több mint 37 év során Davis úr egy sor kiemelten fontos poszton dolgozott. 1996. februárban nevezték őt ki az Imperial Tobacco Ltd. vezérigazgatójává, majd 1996 augusztusában az Imperial Tobacco Csoport Rt. vezérigazgatójának. Ő vezette a Csoport sikeres kiválását a Hanson Rt-ből és 1996 októberében ő irányította a cég bevezetését a Londoni Tőzsdére. Davis úr vezetése alatt vált a korábbi, angliai központú Imperial Tobacco Csoport a világ egyik vezető, nemzetközi dohányipari cégévé.

Iain Napier, az Imperial Tobacco Csoport Igazgatósági Elnöke a következőket hangsúlyozta: ”Gareth az elmúlt időben rendkívül sokat tett annak érdekében, hogy globális, nemzetközi dohányipari céggé és egyben az Egyesült Királyság egyik legerőteljesebb vállalatává alakítsa át az Imperial Tobacco-t. Stratégiai vezetésének köszönhetően nagyon jelentős módon bővítettük nemzetközi tevékenységünket, sikeresen diverzifikáltuk dohány termék-portfóliónkat, s eközben komoly részvényesi értéket teremtettünk befektetőink számára.”

"Gareth valóban egy világklasszis formátumú üzleti vezető, aki a következő esztendő májusáig hivatalában marad, hogy továbbra is profitálhassunk szakértelméből, és egyben elősegítse az átadás-átvétel folyamatának minél hatékonyabbá és zökkenő-mentesebbé tételét”

"Gareth első osztályú vezetői csapatot épített ki maga körül. Ezt az alkalmat megragadva, nagy örömmel jelentem be, hogy a potenciális, a cégen belüli és - kívüli utódjelöltek kiválasztásának szigorú értékelése nyomán Gareth utódaként mutathatom be Alisont. Alison kiváló minősítést kapott az üzleti életünkben szerzett tapasztalatai és munkája alapján, és kiemelkedően fontos szerepet játszott nemzetközi térnyerésünk bővítésében. Vezetői tulajdonságai és stratégiai víziója biztosítja az Imperial Tobacco számára a további fejlődést és a növekedési lehetőségek maximalizálását.”

Gareth Davis a következőket mondta: " Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy részem lehetett az Imperial Tobacco nemzetközi fejlesztésének irányításában. Rendkívüli módon büszke vagyok mindarra, amit elértünk, az üzletünk nagyon jól fejlődik a további növekedés és a részvényenkénti megtérülés tekintetében egyaránt.„

"Nagy örömmel tölt el, hogy az Igazgatóság döntése nyomán Alisont nevezték ki utódomnak, a Csoport vezérigazgatói tisztébe. Rendelkezik minden jó tulajdonsággal és szakértelemmel ahhoz, hogy irányítsa a jövőbeni üzleti növekedést és szilárd meggyőződésem, hogy kiváló munkát fog végezni."

Alison Cooper elmondta: "Nagy várakozással tekintek az Imperial Tobacco vezetésének és a legmagasabb részvényesi értékek megteremtésének kihívása elé. A hatékony költség – és készpénz menedzselésére fordított, kiemelt figyelem nagymértékben segítette elő sikereinket, és ezek továbbra is üzleti életünk fontos elemei maradnak. Ezzel párhuzamosan az értékesítésre és a fogyasztókra fordított, hangsúlyos figyelmünk segíti elő, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a portfóliónkból és tovább folytassuk nemzetközi növekedésünket szerte a világban.”

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.